Ciclism în ploaie

31.01.2023
Ploaia nu este un obstacol în calea mersului cu bicicleta. 10 sfaturi pentru a merge cu bicicleta pe ploaie

Ploaia nu este un obstacol în calea mersului cu bicicleta. Principalul lucru este să vă pregătiți corespunzător pentru ele. Siguranța este mai presus de toate!

Citiți și păstrați 10 sfaturi pentru ciclism în ploaie:

 1. În condiții de vizibilitate slabă pe ploaie, purtați ochelari de protecție cu lentile transparente sau galbene. Dacă purtați ochelari cu lentile optice, o șapcă de bicicletă cu vizor vă va ajuta să-i protejați de ploaie.
   
 2. Pentru a vă menține hainele uscate, purtați îmbrăcăminte impermeabilă: o vestă sau o jachetă cu glugă. Purtați lenjerie termică din polipropilenă și șosete de lână pe vreme rea. Ai grijă de tine și de sănătatea ta.
   
 3. Suprafața drumului este cea mai alunecoasă chiar la începutul ploii, deoarece uleiul, benzina și motorina acumulate în asfalt ies la suprafață. Nu frânați brusc la intersecții, acordați atenție marcajelor rutiere, frunzelor căzute și suprafețelor metalice - acestea devin foarte alunecoase!
   
 4. Evită cu orice preț bălțile! Ele pot avea o gaură invizibilă sau o depresiune.
   
 5. Verificați regulat plăcuțele de frână - în sezonul „umed”, acestea se uzează mult mai repede. Majoritatea roților necesită o revoluție completă înainte ca plăcuțele să elimine apa de pe suprafața de frânare și să înceapă să își îndeplinească funcția. Planificați-vă frânarea și începeți-l devreme. 6. Instalați aripile pe roți. Acest lucru este important în special pentru călătorii lungi și călătorii de grup cu alți bicicliști. Aripile sporesc confortul și ajută la menținerea aspectului.
   
 6.  Instalați aripile pe roți. Acest lucru este important în special pentru călătoriile lungi și călătoriile de grup cu alți bicicliști. Aripile sporesc confortul și ajută la menținerea aspectului.
   
 7. Fii deosebit de atent la viraje. Folosiți-vă greutatea corporală pentru a menține bicicleta în poziție verticală. Ar trebui să se încline mai mult decât bicicleta pentru a ajuta la menținerea echilibrului.
   
 8. Ploaia abundentă și farurile luminoase ale vehiculelor care se apropie din sens opus afectează vizibil vizibilitatea. Asigurați-vă că instalați lumini LED strălucitoare! O lumină roșie intermitentă din spate este absolut esențială pentru o călătorie activă pe vreme rea. De asemenea, este o idee bună să atașați o lanternă suplimentară la rucsac sau la cască.
   
 9. Folosiți un lubrifiant pentru lanțuri mai gros și aplicați-l mai gros. Este mai bine ca lanțul să necesite o curățare suplimentară decât să ruginească. Amintiți-vă, lubrifiantul nu va pătrunde în zale decât dacă lanțul este complet uscat.
   
 10. Luați în considerare cumpărarea unei biciclete separate pentru a merge pe ploaie. Pe vreme rea, nu o să-ți pară rău că o mergi în timp ce bicicleta ta preferată se odihnește acasă.
   
 11.  Când călătoria se termină, nu uitați să vă curățați bicicleta de murdărie și să o ștergeți.

Dacă ești un ciclist pasionat, mersul în ploaie este inevitabil. Vremea este adesea imprevizibilă, iar sarcina ta este să conduci pe drumuri cât mai sigur posibil. Nu uitați de bunul simț! Dacă afară bate vânt puternic, așteptați - lăsați vremea să se îmbunătățească!

Înapoi la noutăți