Caracteristicile bicicletei de șosea

01.02.2023
Cum să determinați cea mai rapidă bicicletă?

road bike

Bicicletele sunt foarte diferite în funcție de scopul lor. În copilărie, aproape toată lumea trecea prin curte pe o bicicletă cu trei roți, acum copiii trec din ce în ce mai rapid la bichiclete mai mari. Până la vârsta adultă, este timpul să decideți asupra dorințelor de ciclism. Dacă doriți să treceți pe drumuri drepte cu viteză mare, bicicleta de șosea vi se potrivește cel mai mult. Noi vă vom spune cum să o desebiți pe aceasta de altele.

Acestea sunt biciclete elegante, subțiri și extrem de ușoare, care au fost concepute inițial pentru cursele rutiere în competiții în care rivalii încep din același punct. Aceste biciclete au de obicei două viteze în față și multe spate, astfel încât călărețul are posibilitatea de a selecta cu precizie treapta dorită. Bicicletele de drum sunt de obicei echipate cu anvelope de 25 mm, deși ocazional pot fi și de 23 mm. O altă caracteristică distinctivă este volanul „berbec” coborât.

Chiar dacă nu faci curse, cursa pe drum cu una dintre aceste rachete poate fi foarte distractivă. Într-o zi însorită de vară, vă puteți imagina că stăpâniți dealul Turului Franței, chiar dacă doar vă rostogoliți pe un deal local din apropierea casei dvs.

Cele mai cool biciclete de șosea, în special cele folosite în cursele profesionale, sunt echipate cu fibră de carbon compozită sau pur și simplu cadre de carbon pentru a economisi greutate. Cadrele pot fi realizate din titan, aluminiu sau oțel. Fiecare material are caracteristici specifice care definesc experiența de călărie.

Frânele de pe bicicletele de drum sunt fie frâne pe jantă, fie frâne pe disc. Frânele cu disc au devenit aproape o necesitate pentru bicicletele moderne de șosea de ultimă generație, dar și frânele cu jantă mai tradiționale fac treaba foarte bine. Ei vor funcționa puțin mai rău pe vreme umedă, acest lucru trebuie luat în considerare.

Se crede larg că bicicletele de drum sunt incomode din cauza particularităților aterizării călărețului: scaunul este situat deasupra volanului. Nu este așa, este destul de confortabil să mergi pe o bicicletă de mare viteză dacă este configurată corect pentru caracteristicile unui anumit atlet, ținând cont de antropometria individuală.

Sportivii profesioniști de la competițiile majore petrec câteva ore pe zi pe bicicletă timp de trei săptămâni - acest lucru nu ar fi posibil dacă cicliștii ar fi într-un disconfort constant. În același timp, este adevărat că toate denivelările de pe carosabil sunt deosebit de acute la bicicletele de șosea – datorită roților subțiri și absenței amortizoarelor.s

Înapoi la noutăți