Plusurile velo turismului

27.10.2022
5 motive pentru care ciclismul este o activitate grozavă de odihnă activă


Simplitatea și versatilitatea
Ciclismul este potrivit pentru aproape oricine. Pragul de intrare constă doar în capacitatea de a conduce. Complexitatea și lungimea traseului le alegi singur, în funcție de compoziția participanților, de vârsta și de nivelul lor de pregătire și, bineînțeles, de factori externi - de exemplu, sezonalitate sau condițiile meteorologice.

Beneficii pentru sănătate
Ciclismul oferă poate cea mai echilibrată sarcina, deoarece aproape întregul corp este implicat în timpul călătoriei. În timpul pedalării, picioarele și fesele sunt încărcate, iar în procesul de control al bicicletei, brațele, abdomenul și spatele lucrează. În cele din urmă, în timpul călăriei, mușchiul inimii este întărit, sângele din vase începe să circule mai repede, ceea ce previne congestia și reduce probabilitatea de a dezvolta vene varicoase.

Locuri, experiențe și oameni noi
Punct banal, dar cu ajutorul ciclismului, vei descoperi multe locuri minunate în relativă apropiere de casa ta, a căror existență fie nu ai bănuit-o, fie pur și simplu nu ai putut ajunge acolo pe picioarele tale sau cu mijloacele de transport în comun. În cele din urmă, nimeni nu a anulat noi cunoștințe și, cu cât mergi mai des în tururi cu bicicleta, cu atât mai probabil vei intra în comunități tematice.

Pur ecologic
Bicicleta este unul dintre cele mai ecologice moduri de transport. Nu necesită combustibil, ceea ce înseamnă că nu există emisii în atmosferă. Nu sperie fauna cu vuietul motorului. Și pe o bicicletă, spre deosebire de o mașină, este mult mai dificil să provoci daune fizice instant ecosistemului.

Mobilitate și compactitate
O bicicletă vă permite să călătoriți în locuri în care mașina nu are voie să meargă. Oriunde vă decideți să faceți o oprire, nu va trebui să vă deranjați să găsiți parcare (și să plătiți pentru aceasta, ceea ce este important) - trebuie doar să vă ocupați mai întâi de a avea o lacăt decent, despre care, desigur, și noi avem materialul relevant.

Înapoi la noutăți