Cum să alegi o bicicletă pentru un copil

27.05.2022
Atunci când alegeți o bicicletă pentru copii, este necesar să luați în considerare mulți factori: vârsta și înălțimea copilului, dezvoltarea lui fizică, preferințele gustative și, bineînțeles, designul și caracteristicile tehnice.

Ciclismul este una dintre cele mai preferate activități pentru copii. Fără excepție, copiii sunt încântați de viteza și procesul de cucerire a drumurilor.
O bicicletă aduce beneficii neîndoielnice copilului, deoarece datorită mersului cu bicicleta, mușchii se dezvoltă și se întăresc, coordonarea mișcărilor se îmbunătățește, dexteritatea și rezistența cresc. În plus, copilului tău îi place să petreacă mai mult timp în aer liber, să devină mai independent, să își facă prieteni și să câștige autoritate între semeni. Dacă te hotărăști să mergi pe bicicletă și să ții companie copiilor tăi, toată lumea va fi fericită! Timpul liber comun cu copiii este o componentă importantă a relațiilor de încredere în familie.

Dacă îți pasă de sănătatea și socializarea copilului tău, bicicleta este aliatul tău!

Atunci când alegeți o bicicletă pentru copii, trebuie luați în considerare mulți factori: vârsta și înălțimea copilului, dezvoltarea lui fizică, preferințele gustative și, bineînțeles, designul și caracteristicile tehnice ale modelului. Cu cât copilul este mai mic, cu atât este mai simplu modelul de care are nevoie, iar pe măsură ce copilul crește și se maturizează, bicicleta ar trebui să devină mai mare, mai rapidă și mai funcțională. Trebuie amintit că copilul ar trebui să fie confortabil de mers și este mai bine să eviți situațiile în care copilul nu a crescut încă până la bicicleta pe care o merge, sau invers, a crescut din ea.

Alegerea unei biciclete este mai bine și mai corectă cu copilul. Pentru a afla dacă bicicleta este potrivită pentru copilul dumneavoastră sau nu, trebuie să o puneți deasupra cadrului în fața șei, astfel încât șaua să se sprijine de coccis, iar cadrul să fie între picioare. Distanța dintre crotch și cadru ar trebui să fie de cinci până la zece centimetri. În caz de frânare bruscă, copilul nu va fi lovit sărind de pe bicicletă. De asemenea, verificati ca in timp ce sta pe bicicleta bebelusul poate ajunge usor la pedala cu piciorul, iar piciorul sa este aproape complet extins cand pedala este in pozitia inferioara. Dacă este necesar, reglați înălțimea și unghiul șeii.

Biciclete cu echilibru

Pentru copiii foarte mici, puteți alege o bicicletă de echilibru, o bicicletă pentru copii fără pedale, concepută pentru bebeluși de la 1 an. Copilul învață să conducă și să mențină echilibrul, împingând de pe sol cu ​​picioarele și nefiind distras de pedalat. Bicicletele de echilibru sunt foarte sigure, deoarece bebelușul aproape că nu își ia picioarele de pe pământ și poate opri mișcarea în orice moment.

Biciclete de 12” și 16”

Bicicletele pentru copii cu vârsta între 1,5 și 3 ani și 3 până la 5 ani sunt de obicei echipate cu roți suplimentare și sunt excelente pentru a obține echilibrul în timpul mersului. Rotile laterale il ajuta pe copil sa depaseasca teama de un nou tip de activitate in aer liber, deoarece cu ele bicicleta nu cade pe o parte, chiar daca sta pe loc. Pe măsură ce câștigi încredere în timpul mersului, roțile pot fi mutate într-o poziție mai înaltă pentru a învăța cum să echilibrezi, iar apoi pot fi îndepărtate complet. Când cumpărați o bicicletă pentru un copil, acordați atenție frânelor. Unele modele de biciclete pentru copii Giant au două frâne de mână, altele au frână de mână și de picior. În cazul în care brațele copilului nu au crescut încă suficient de puternice pentru a putea opri brusc bicicleta cu ajutorul unei frâne de mână, alegeți o bicicletă cu frână de picior. Dacă copilul tău poate stoarce o cutie de apă cu o mână, atunci îi poți cumpăra în siguranță o bicicletă cu frână de mână.

Biciclete de 20" și 24"

La 5–8 ani, poți trece la o bicicletă cu două roți fără roți de siguranță. Un copil care a atins o înălțime de 110-130 cm și vârsta de 5-8 ani poate înțelege rapid abilitățile de menținere a echilibrului și de a pedala. Prin urmare, roțile de antrenament nu mai sunt de obicei instalate pe astfel de biciclete. Bicicletele cu roți de 20" se potrivesc băieților și fetelor de la 5 până la 9 ani și roților de 24" de la 8 la 12. Modelele pentru copii mai mari și adolescenți sunt de obicei copii mai mici ale bicicletelor pentru adulți și au adesea o transmisie completă cu mai multe viteze și chiar și o furcă cu suspensie.

Modelele de biciclete pentru copii de la cel mai mare producător mondial Giant sunt confortabile, ușoare și sigure.

Înapoi la noutăți